Past Questions

UDUSOK Post UTME Past Questions and Answers free pdf

Share On

Udusok post utme past question: This is where to get the official UDUSOK post utme past questions and answers. If you are preparing to write the Usumanu Danfodiyo University Post UTME screening exams and perhaps looking for past questions to help as a guide as you prepare, then this is where to find it.

UDUSOK Post UTME Past Questions
UDUSOK Post UTME Past Questions

UDUSOK, like numerous institutions in Nigeria, does conduct a screening exercise for its intending students. This in a way is to filter and further trim the teeming number of prospective students who made the highly-rated institution their first or second choice of institution.

UDUSOK Post UTME Syllabus  

UDUSOK Post UTME Syllabus and what to expect? Basically, the questions cover literally everything almost like the jamb syllabus with its subject combination. It is quite difficult to have a Post UTME syllabus at this time but from the questions contained in our past questions compilation, it is obvious that questions come from anywhere around the subject area.

How Many Questions are in UDUSOK Post UTME

This is one question candidates are so eager to get an answer to. Well, UDUSOK Post UTME questions are usually 100. The 100 questions are picked from the four subjects combined; meaning 25 questions from each subject combined. This is what has been obtainable for the past years now. However, if there is any change then we will always update you with it.

UDUSOK Post UTME Subject Combination

Subject combination for UDUSOK Post UTME? Exactly the same subject combination as that of JAMB. That is; the same subjects you write during JAMB are what you will equally find in the Post UTME. I hope you already know the subjects you wrote during JAMB? If no, then check back because these are the areas you should be expecting questions from.

How to Pass UDUSOK Post UTME

Truth be told; There is no big secret of passing UDUSOK Post UTME screening tests than reading and studying very hard. This is where we advise you to get an up to date past question which will certainly help you in focusing and knowing exactly what to expect as well.

UDUSOK Post UTME Past Questions Examples

CHEMISTRY

1. Crystallization is better method of separation than precipitation because

a). precipitation tends to bring other solutes out of solution a). crystallization is applicable to all solids c). precipitation always involves salting-out d). crystallization can only be done at high temperatures.

2. Which of the following is not a chemical change?

a). burning of magnesium b). rusting of iron c). action of water on potassium c). dissolving powdered sulfur in carbon disulfide

3. An important ore of iron contains 72.36% iron and 27.64% oxygen. Determine its empirical formula

a). FeO b). Fe2O3 c). Fe3O4 d). Fe2O2

4. Which of the following decreases when a given mass of gas is compressed to half its initial volume?

a). average intermolecular distance b). frequency of collision c). number of molecules present d). atomic radius of each particle

5. The densities of two gases X and Y are 2.5g/dm3 and 10.0g/dm3 What is the rate of diffusion of X relative to Y?

a). 1:2.5 b). 2.5: 1 c). 1:2 d). 2:1

6. The properties of elements are periodic functions of their

a). atomic number b). atomic radius c). atomic volume d). mass number

7. Which of the following solutions containing only hydroxyl ions will liberate hydrogen gas when reacted with Mg metals?

a). 1.0 x 10-5mol/dm3   b). 1.0 x 10-13mol/dmc). 1.0 x l0-3mol/dmd). 1.0 x 10-2mol/dm3

8. In the redox reaction: 2Fe2+ + Cl2 2Fe3+ + 2C1

a). Cl2 is reduced because it has lost electron b). Cl2 is reduced because its oxidationnumber has decreased c). Fe2 is reduced because it has lostelectrons d). Fe2 is reduced because it has gainedelectrons

9. During electrolysis of molten sodium chloride,

a). chlorine atom gains an electron b). chloride ion gains an electron c). chloride ion is oxidized d). sodium ion is oxidized

10. Coffee stains are removed with

a). turpentine b). ammonia c). borax in water d). kerosene

How To Download UDUSOK post utme past questions and answers pdf

Note: UDUSOK Post UTME past question and Answers are not for free, rather they are bout for just ₦2000. Do not allow anyone to deceive you about downloading free past questions and answers for free because it is never true.

Method of Payment

In other to get the material delivered to your mailbox in PDF format, you are to make a bank deposit of ₦2000 naira to the following bank details:

  • Account Number: 0731933754
  • Account Name: Unyah, Aniekeme Kingsley
  • Bank Name:  Access Bank

After payment, please send The Following to this Number ‘09030418025

  1. Name of the School
  2. Course of Study
  3. Your email address or Whatsapp number to 09030418025 and we will forward the preferred past questions and answers to you in PDF format.

Additionally, you can call/chat us on 09030418025 before and after payment.

We at Recruitmentpastquestions wish you all the best as you try taking another step in your life.  Congrats in Advance.

Picks By Editor

Free ABU Zaria Post UTME Past Questions and Answers pdf

Npower Past Questions and Answers | Npower Test Questions

FUAM Post UTME Past Questions and Answers free download

FUNAAB Post UTME Past Questions and Answers

UNIABUJA Post UTME Past Questions and Answers pdf

OAU Post UTME Past Questions and Answers pdf

UNIZIK Post UTME Past Questions and Answers pdf

Share On

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *