Past Questions

UNILORIN Post UTME Past Questions and Answers

Share On

Free Unilorin post utme past questions and answers pdf. This is where to get the official UNILORIN post utme past questions and answers. If you are preparing to write the University of Ilorin Post UTME screening exams and perhaps looking for past questions to help as a guide as you prepare, then this is where to find it.

UNILORIN Post UTME Past Questions
UNILORIN Post UTME Past Questions

UNILORIN, like numerous institutions in Nigeria, does conduct a screening exercise for its intending students. This in a way is to filter and further trim the teeming number of prospective students who made the highly-rated institution their first or second choice of institution.

UNILORIN Post UTME Syllabus  

UNILORIN Post UTME Syllabus and what to expect? Oh, you definitely will be thinking of what to read for unilorin post utme. Basically, the questions cover literally everything almost like the jamb syllabus with its subject combination. It is quite difficult to have a Post UTME syllabus at this time but from the questions contained in our past questions compilation, it is obvious that questions come from anywhere around the subject area.

How Many Questions are in UNILORIN Post UTME

This is one question candidates are so eager to get an answer to. Well, UNILORIN Post UTME questions are usually 100. The 100 questions are picked from the four subjects combined; meaning 25 questions from each subject combined. This is what has been obtainable for the past years now. However, if there is any change then we will always update you with it.

UNILORIN Post UTME Subjects Combination

Subject combination for UNILORIN Post UTME? Exactly the same subject combination as that of JAMB. That is; the same subjects you write during JAMB are what you will equally find in the Post UTME. I hope you already know the subjects you wrote during JAMB? If no, then check back because these are the areas you should be expecting questions from.

How to Pass UNILORIN Post UTME

Truth be told; There is no big secret of passing UNILORIN Post UTME screening test than reading and studying very hard. This is where we advise you to get an up to date past question which will certainly help you in focusing and knowing exactly what to expect as well.

UNILORIN Post UTME Past Questions Examples

1. A labourer is paid N5,400:00k per month. What is his total salary in 1 3/4years?

a). N113,400:00 b). N64,800:00 c). N97,200:00 d). N129,600:00     ANS A

2. Which of the following will sink when placed on water?

a). Ball b). Plastic Cup c). Balloon d). Eraser    ANS D

3. The following are domestic birds except

a). Duck b). Pigeon c). Turkey d). Vulture ANS D

4. A boy buys a biscuit for N4 and sells it at a profit of 20%. Find the actual price and the selling price?

a). i =N1.00k, ii = N5.00k b). i = 60k, ii = N4.40k c). i = 80k, ii = N4.80k d). i = 50k, ii = N4.50k                                  ANS C

5. A man buys recharge card for N500. He sells it for N430. What is the percentage loss?

a). 7% b). 9% c). 14% d). 20%     ANS C

6. The title of the traditional ruler of Benin is called…………………………..

a). Obi b). Obong c). Oba d). Igwe     ANS C

7. Which of these is not a method of preventing iron from rusting?

a). Lubrication b). Galvanization c). Melting d). Painting    ANS C

8. Which of the following is not a rainbow colour?

a). Indigo b). Purple c). Orange d). Green     ANS B

9. A person who flies an aircraft is called……………………..

a). A captain b). A craftologist c). A pilot d). An aeronautics engineer ANS C

10 Kwame Nkrumah Museum is located in…………………………….

a). Tanzania b). Kenya c). Mauritania d). Ghana ANS D

How to Download UNILORIN post utme past questions and answers pdf

Note: UNILORIN Post UTME past question and Answers are not for free, rather they are bout for just ₦2000. Do not allow anyone to deceive you about downloading free past questions and answers for free because it is never true.

Method of Payment

In other to get the material delivered to your mailbox in PDF format, you are to make a bank deposit of ₦2000 naira to the following bank details:

  • Account Number: 0731933754
  • Account Name: Unyah, Aniekeme Kingsley
  • Bank Name:  Access Bank

After payment, please send The Following to this Number ‘09030418025

  1. Name of the School
  2. Course of Study
  3. Your email address or Whatsapp number to 09030418025 and we will forward the preferred past questions and answers to you in PDF format.

Additionally, you can call/chat us on 09030418025 before and after payment.

We at Recruitmentpastquestions wish you all the best as you try taking another step in your life.  Congrats in Advance.

Picks By Editor

Free ABU Zaria Post UTME Past Questions and Answers pdf

Npower Past Questions and Answers | Npower Test Questions

FUAM Post UTME Past Questions and Answers free download

FUNAAB Post UTME Past Questions and Answers

UNIABUJA Post UTME Past Questions and Answers pdf

OAU Post UTME Past Questions and Answers pdf

UNIZIK Post UTME Past Questions and Answers pdf

 

Share On

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *